Стартира фотографски конкурс

Стартира фотографски конкурс

Регионална библиотека „Христо Ботев” и ЕВРОПА ДИРЕКТНО ВРАЦА

към Търговско-промишлената палата обявяват фотографски конкурс на тема „Любими места в Европа-скоро отново ще съм там“.

„Знаем колко много ви липсват пътуванията и срещите с приятели във времето на пандемия. Надяваме се скоро отново да се върнем към ежедневните си дейности и любимите места, където сме били и ще посетим отново. Вие имате ли такива?

Споделете Вашите спомени с нас, като ни разкажете в снимки за Ваши пътувания в страните от Европейския съюз. Всеки може да изпрати лични фотографии от посещения в Европа. На 9 май 2021 година 10 авторски снимки ще бъдат оценени и наградени“, съобщават организаторите.

Всеки участник се регистрира за участие в конкурса, като с изпращането на авторски снимки посочи имената и годините си, ако е учащ -  учебното заведение и телефон за връзка.

От участник в конкурса се приемат не повече от 5 снимки и кратък обяснителен текст към всяка снимка.

Фотосите не трябва да са по-стари от 5 г., да са авторски и да не са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица.

Когато снимки за конкурса изпращат лица под 18 години, е необходимо към тях да се приложи писмено съгласие за публикуване в свободен текст от родител/настойник.

Сред критериите за оценка са: Принадлежност към обявената тема, естетически критерии и снимки на исторически, архитектурни или природни феномени, както и фотографии с оригинален поглед върху известни обекти.

 

       Фотографии можете да изпращате до 3 май 2021 г. на e-mail: [email protected]
2021-04-07 10:49:41