Адриана Сребринова с приз за особени заслуги към българското винарство

Адриана Сребринова с приз за особени заслуги към българското винарство

Единствената награда за личност в рамките на DiVino TOP 50 за 2020 е „за особени заслуги към българското винарство“. Тя е присъдена на Адриана Сребринова, собственик и енолог на винарска изба „Боровица“.

„Наградата ни е естественото и скромно признание към една дама, която поставя българското вино на световната карта, която има визия, интелект и творческа смелост в правенето на вино, а заедно с това изгражда социални, културни и винено-кулинарни ценности в един особено интересен край на страната ни с огромен, все още неизползван потенциал, какъвто е районът на Белоградчик“, заявиха организаторите.

Адриана Сребринова, заедно със своя партньор Огнян Цветанов, откриват за България и света уникалния тероар на белоградчишкото село Боровица в подножето на едно от чудесата на планетата-Белоградчишките скали. Техните вина под марките Maxxima, Dux, MRV, Great teroiar и други са познати на ценителите на всички континенти. С отдаденост, прецизност и изключителен патриотизъм, Адриана Сребринова продължава да прави експериментаторски вина, които предизвикват възхищението на винената публика у нас и по света.

 
2021-04-03 11:27:54