Можем да спрем парното по-рано от планираното спиране

Можем да спрем парното по-рано от планираното спиране

Топлофикация Враца чака прогнозата за следващите седмици 


"Промяната на времето все още не подсказва, че краят на отоплителния сезон наближава. Към момента не са изпълнени необходимите условия за спирането на парното във Враца. Няма три последователни дни със средноденонощна температура, надвишаваща 12 градуса, а дългосрочната прогноза за трайно затопляне още не е уточнена." Това каза инж. Радослав Михайлов, директор на "Топлофикация Враца"

В следващите дни от дружеството ще продължат да наблюдават много внимателно прогнозите. Те ще следят съответно кога ще бъдат изпълнени тези условия, за да могат да уведомят клиентите си кога ще започне масовото изключване на отоплението във Враца.

"Нашите клиенти имат възможност за предсрочно спиране на парното. За целта те трябва да подадат заявление до нас, което става с решение на етажната собственост. Ние съответно, в рамките на един работен ден, ще изключим отоплението в тази сграда", уточнява инж. Михайлов. Той посочи, че към момента все още нито една сграда не е пожелала предварително спиране.

На въпрос в топлите дни как абонатите могат да намалят подаваната топлинна енергия, инж. Михайлов обясни, че абонатната станция реагира съобразно температурата навън. Те имат температурни датчици, разположени по външната страна на сградите. „При повишение на външните температури, те автоматично подават сигнал към абонатната станция и потокът на топлинна енергия намалява. При понижение на температурите, абонатната станция възстановява необходимия достъп на топлоенергия до сградата. Поради тази причина, съветът ни към клиентите е в по-топлите дни да не затварят вентилите на радиаторите си. Когато стане по-студено, автоматизираната система на абонатната станция сама ще превключи работния режим и топлоподаването към клиентите ще се възстанови.", заяви инж. Михайлов. Той посочи, че няма възможност от претопляне на самата сграда, така че клиентите да заплащат нещо излишно.
2021-04-02 10:14:33