Андрей Вълчев: Да върнем достойните доходи и достойнството на хората

Андрей Вълчев: Да върнем достойните доходи и достойнството на хората
Днес се разходихме в парк „Дъбника” във Враца. Разговаряхме с посетителите, много млади хора и много ангажирани баби, които се занимаваха с внучетата. Поставиха няколко основни въпроса, като първия от тях е „как се гледат деца с 40 лева на месец”? Мисля, че държавата може да подкрепи младите и образовани родители с много по-сериозни ресурси. Бабите ни зададоха и въпрос от къде да вземат пари за внучето, като пенсията им е 381 лева, а сметката им за ток е 180 лева. Това каза Андрей Вълчев, водач на листата от кандидати за депутати на „Изправи се! Мутри вън“ за Враца.
 
НОМЕР 18 В БЮЛЕТИНАТА
 
Мисля, че е крайно време да дадем на българските граждани отдавна откраднатото им преди 11 години достойнство. Време е младите хора да раждат спокойно. Ние от коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“ призоваваме да гласувате с номер 18 в бюлетината, защото ние имаме ясна програма за насърчаване на раждаемостта.
https://izpravise.bg/programa-2021-2025/
- Заплащане на еднократни помощи за раждане на първо дете в размер на 2 000 лв., на второ дете – 3 000 лева, на трето дете – 4 000 лв., за раждането на всяко следващо дете – по 300 лв.
- Изплащане на еднократна помощ по 10 хиляди лв. за всяко второ и трето дете на родители, които работят и са осигурени за последните 2 години. Мярката ще подпомогне около 10 хиляди деца.
- Увеличаване на майчинството през втората година до 60 % от работната заплата, но не по-малко от минималната работна заплата. Мярката ще подпомогне около 60 хиляди майки.
 
Ние от коалиция ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! продължаваме да настояваме за преизчисляване на пенсиите, допълни още той.
 
Останалите предложения за справедлива социална политика може да намерите в предизборна програма на коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“
 
 
 
НОМЕР 18 В БЮЛЕТИНАТА
 
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ2021-03-31 19:51:34