Слави Нецов - водач във Враца от Коалиция ВОЛЯ и НФСБ: Вдигаме пенсиите с 200 лв. минимум

Слави Нецов - водач във Враца от Коалиция ВОЛЯ и НФСБ: Вдигаме пенсиите с 200 лв. минимум

Слави Нецов е водач на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ във Враца. Той роден на 24 май 1952 г. в с. Попица, по образование е специалист по автомобилна техника. Депутат от 44-то Народно събрание от ПП ВОЛЯ. Женен, с две дъщери, има вече и внуци. Живее в гр. Бяла Слатина. 


Г-н Нецов, вие сте роден и прекарал почти целия си живот в Северозападна България. Защо този толкова красив регион днес е изостанал и определян като най-бедния в България и в ЕС?

Абсурдна държавна политика донесе разруха, печал и нищета на хората от нашия край, местните или са принудени да напуснат, или да живеят в крайна бедност, лишения и унижения. Бяха затворени почти всички предприятия, разграбването беше колосално и хората останаха на улицата без поминък. Младото поколение отдавна е в големите градове, или в чужбина. Днес е тъжно да видя толкова пустеещи села с разрушени къщи и дървета, израснали на улиците – от години никой не минава по тях. Тук вече няма дори надежда. Северозападна България днес е един загиващ регион с отчаяни хора.

Вие сте водач на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, г-н Марешки е крупен бизнесмен, той може ли да помогне за възраждането на региона?

Ако получи достатъчно доверие, Веселин Марешки може да промени Северозапада.  От 30 години той доказва в реалния живот, и в политиката, че е мислещ, можещ и знаещ човек. Програмата на Патриотичната коалиция цели нормализиране и бързото развитие на цяла България, тя е приложима и ефективна, но и изключително хуманна, защото предвижда незабавна помощ на най-бедните. Искаме увеличение на всички пенсии с 200 лева минимум, т.е. най-нуждаещите се ще имат по-високи доходи, а хората над 65 години ще получават лекарства безплатно. Това се отнася и за учениците до 18 години, които ходят на училище. Ако в региона бъдат изградени няколко бензиностанции със справедливи цени, икономическото съживяване ще се усети веднага. Предвиждаме много облекчения и насърчения за малкия и средния бизнес. Всичко това ще помогне значително на хората тук - както е ставало на всички места, в които г-н Марешки е откривал свои обекти. Но след това трябва да се приложи и обмислена държавна политика, свързана с нови работни места и рязко подобряване на условията за живот. Ако още утре се появят много предприятия и младите хора се завърнат, ще минат поне 20 години, докато поне малко се нормализира ситуацията. Българската държава трябва да се отнесе към Северозапада като част от българската държава.

Какво ще направите, ако имате значително парламентарно представяне или влезете в управлението?

Промяната трябва да започне от образованието. Без младо и умно поколение всеки народ е обречен. Работих като инструктор и съм обучавал хора, които трудно четат и пишат. Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ държи всички деца до 16 години, без изключения, да ходят на училище. Логично е тези, които са без основно образование да нямат правото да гласуват и да определят и настоящето, и бъдещето на другите, които са инвестирали в образованието си. Трябва да има образователен ценз при гласуване.

Държавата би могла да предложи примерно двойно заплащане на учителите, които дойдат да живеят и преподават в нашия регион. Имаме хубава, плодородна земя, но днес е или пустееща, или по европейски програми се засяват само 3-4 вида култури. Трябва реформа и в земеделието, която да насърчи малкия производител. Задължително е да се гарантира праг на изкупните цени. В момента тук млякото се изкупува по 50-60 ст. на литър и за дребния предприемач остава само тежкия труд без почивен ден. Производителите на череши пък са принудени да си продават продукцията за 1 лв на килограм, а после ги ги виждаме по пазарите по 40-50 лв., каквито са цените в началото на сезона. Природните дадености позволяват в региони като нашия да се отглеждат всякакви плодове и зеленчуци. Ние можем да се превърнем в една райска градина. За съжаление днес България внася почти всичко от чужбина – вносни зеленчуци, пълни с пестициди, и месо от ГМО-животни, което е опасно, защото съдържа хормони. Здравословното хранене е най-важното нещо. Говоря и от собствен опит, досега не съм ял месо и зеленчуци от магазина и не боледувам, никога не съм пил антибиотици. България внася продукцията на чужди страни, а препитанието, здравето и бъдещето на нашето население не я интересува.

Ние ще променим всичко това. Имаме уникални природни дадености, ние сме южна и топла страна с много слънчеви дни, въздухът ни е чист и мисля, че Северозападна България може да стане един цветущ регион. Ние можем да променим радикално цялата държава, но промените трябва да започнат веднага с началото на следващото НС, а не в края му, както се случи с настоящето.

ВОЛЯ беше партията, която категорично се противопостави на джендър-идеологията. Какво мислите по въпроса като баща и дядо?

Това е най-голямата глупост, която дори не трябва да се коментира. Ние ще направим необходимото, за да спрем всички внушения за трети пол сред подрастващите. Училището трябва да възпитава умни и здрави деца, не обратното. Проблемът изглежда малък, но е огромен, защото е морален. Той ще разруши ценностите на цялото младо поколение. Ще възпита подрастващите в това, че всичко е позволено - джендърството, пушенето, наркотиците, беззаконието, престъплението. Децата няма да имат ясни критерии за добро и лошо. Утре ще станат хора без морални ориентири и задръжки. А те лесно се манипулират.

Какво послание ще отправите към жителите на Северозападна България и конкретно избирателите от вашия регион?

Да кажеш „не всичко е загубено, не губете надежда” на хора, които се чувстват като оцелели от корабокрушение по средата на океана, е неправдоподобно. Моето послание е следното - да мислят дълго преди да гласуват за това какво се случи през последните 31 години. Изборът е техен - дали да дадат доверието си на онези лъжливи партии, които поставиха и нашия край, и страната, в катастрофално състояние. Или пък да гласуват за хора честни, почтени, морални и изключително преуспели в живота и бизнеса си. Веселин Марешки е истински патриот и родолюбец, загрижен за неволите на обикновения човек. Той иска да помогне на бедните, страдащите и онеправданите и го прави от много време впрочем. Няма други като него на политическата сцена. Призовавам гласоподавателите от региона да не продават своето настояще за паница леща, а като разумни хора да изберат национално-отговорната програма на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Животът на моето поколение мина в напразни надежди. Нека този на децата ни да е по-хубав и смислен.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
2021-03-30 12:43:51