Андрей Вълчев: Българските земеделски производители заслужават съвременни пазари, борси и тържища за своята продукция

Андрей Вълчев: Българските земеделски производители заслужават съвременни пазари, борси и тържища за своята продукция

Днес бях на пазарите в село Бутан и Крушовица и съм изумен от отсъствието на елементарни условия за хората, които са гръбнака на българското село - малките производители, семейните стопанства. Това каза Андрей Вълчев, водач на листата от кандидати за депутати на „Изправи се! Мутри вън“ за Враца.

С №18 в бюлетината!


Не питам къде е Българската агенция за безопасност на храните, така наречената #БАБХ, не питам къде е Министерството на земеделието, храните и горите.
⁉️🤔Питам Десислава Танева доволна ли е от развитието на българското земеделие?
⁉️🤔Питам Петя Аврамова доволна ли е регионалното развитие и състоянието на пазарите в областта?

❌В този си вид #БАБХ е не само излишна, а и вредна, затова трябва да се разформирова, вместо да налага глоби, които често издават собствената и безпомощно ат да бъде в полза на стопаните!   ♾️Не е нужна тази огромна и раздута държана администрация, след като няма никакъв контрол!   Напълно достатъчна е една нова „Държавна агенция за контрол на храните“, която да е пряко подчинена на Министерски съвет и да осъществява функции по координация и контрол на съществуващите вече звена. Освен ПР ефектни и захоросани репортажи са нужни и ефективност, и резултати.  

⁉️Защо сектор „здравеопазване и профилактика на животните“ да не бъде част дирекция „Животновъдство“ в МЗХ - нима не е важно здравното състояние на поголовието или вече официално се закрива българското животновъдство, за да внасят правилните роднини на властта меса?

Докога няма да има 100% контрол на вход и изход на преработвателните предприятия?  

❎Крайно време е да се създадат условия на земеделските производители да предлагат при спазване на най-строги стандарти своята продукция, затова е време да отпаднат ограниченията от 30% за предлагани от производители собствени продукти (мляко, месо). Производителя да разполага 100% с произведената от него продукция и да я предлага на пазара, каза още той.

 

С №18 в бюлетината!

 

Вместо имитация на ограничаване на получаваните субсидии до определен размер площ, може да се създадат стимули за зъррнопроизводителите да разнообразят продукцията си и/или да я преработват. За да не изглежда тази позиция като пълен хейт, мога да кажа, че лично аз подкрепям подхода субсидиите да са обвързани с продукция, а не със заявена площ. Нещо повече, време е при получаване на субсидия да се насърчават тези, които ангажират млади хора, които инвестират в социалните общности, защото без българското селско стопанство ние сме просто една територия, допълни Андрей Вълчев.  

С №18 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


сн.1
сн.2
сн.3


2021-03-27 17:53:21