Община Мездра призовава за присъединяване към „Часът на Земята“

Община Мездра призовава за присъединяване към „Часът на Земята“

По традиция на 27 март 2021 г. (събота) в 20:30 часа милиони хора по света символично ще загасят осветлението в домовете си за един час, за да отбележат „Часът на Земята“ (“Earth Hour”). Община Мездра е една от множеството български общини, които за поредна година ще се включат в екологичната инициатива на международната природозащитна организация WWF, посветена на опазването на нашия общ дом - планетата Земя.

В световен мащаб „Часът на Земята“ се провежда за първи път през 2007 г. в Сидни, Австралия. През изминалите години тази инициатива се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността ни към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Тази година фокусът на международната кампания на WWF е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. В опит да противодейства на тази негативна тенденция, в края на 2020 г. WWF заяви желанието и амбицията да стартира дългосрочна научно-базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората.

Община Мездра призовава всички граждани да се включат в „Часът на Земята 2021“, като загасят осветлението в домовете си на 27 март (събота) от 20:30 до 21:30 часа!
2021-03-26 09:47:55