Росен Живков: Вижте направеното и ни подкрепете отново

Росен Живков: Вижте направеното и ни подкрепете отново

Росен Живков Иванов е кандидат за народен представител в 45 Народното събрание от 05 МИР - Видин. В момента е народен представител от ПП НФСБ от групата на “Обединени патриоти” в 44 Народно събрание. Роден е в с. Крива бара, област Монтана. Живее във Видин от 1976 г, където завършва средното си образование в ТИХ “ Асен Златаров” специалност „Технолог каучук и пластмаси“. Работил е в цех 500 на “Видахим” като окачествител (ОТКК)- външни гуми, а след това и в СО МАТ  като технолог - гуми. След съкращение на щата, започва работа като касиер в банка “Балканбанк”. От 1996 г. до 2007 г. е бил собственик на фирма за изкупуване и преработка на вторични суровини.

Женен е. Има двама сина: Ивайло и Калоян. Двамата са завършили висше образование „Мениджър икономика“ в гр. Свищов. Работят и живеят в гр. Видин.

„Никои, от моето и на съпругата ми семейства, не са били членове БКП и производните й партии. Дядо ми Иван Живков Нешов е осъден и разстрелян от незаконния комунистически “Народен съд”. Името му е изписано на монумента на жертвите на комунистическия режим “Черната стена” пред НДК - София. Занимавам се с обществена и политическа дейност от 2005 г. Учредител съм на ПП ГЕРБ. От 2007 г. до 2017 г. съм избиран за общински съветник“, разказва Живков.

„От  септември до декември 2013 г. бях в управлението на “Свободна зона” Видин, като член на борда на директорите. През това време продължихме договора за наем на фирмата “FSS”, поради удължаване на срока за строежа на моста “Дунав мост 2”. Направих необходимите стъпки и към активите на “Свободна зона” Видин бяха придобити като собственост: монтажното хале с размер 4000 кв.м., шпунтовата стена на обособеното пристанище и мостовият кран с товароподемност 250 тона.

През мандата 2011-2015 г. бях и зам-председател на Общински съвет- Видин.

През октомври 2013 г. бях изключен от ПП ГЕРБ. Продължих мандата си като независим общински съветник.

От април 2014 г. съм координатор на ПП НФСБ за област Видин. През  октомври 2015 г. бях избран за общински съветник от ПП НФСБ.

Имам завършено висше образование бакалавър “Публична администрация” във ВСУ “Черноризец Храбър” гр. Варна.

На изборите за 44 НС през месец март 2017 г. бях избран за народен представител от квотата на ПП НФСБ.

Още в началото на мандата ми като народен представител през март 2017 г. предложих и бе вписано във правителствената програма за управление на Р България изграждането на скоростния път Видин - Ботевград!

Обещано бе поетапно увеличение на минималната пенсия до размер от 300 лв., което бе изпълнено предсрочно от януари 2021 г. , а не както беше  предвидено от м. юли 2021 г.

Като народен представител участвам в Комисията по земеделието и храните и съм зам.-председател на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Предложих и приехме множество законопроекти, които подпомагат и облекчават работата на гражданите, на малкия и среден бизнес.

Пример за това са Закона за борбата с шума, Закона за “вечния длъжник”, намалихме данък ДДС за туристическия отрасъл .

Защитихме собствениците на строителни и транспортни фирми и малките бензиностанции.

Защитихме собствениците на малки, законни спиртоварни.

Със собствени средства изградихме паметника на генерал Колев в град Добрич.

Изградихме, заедно с наши съмишленици, мемориален комплекс на жертвите при освобождението на Добруджа в с. Козлодуйци, община Добрич. Многократно сме подпомагали хора и семейства в нужда.

Като цели и задачи сме си поставили през следващия мандат:

- да увеличим минималната пенсия на 500 лв. Ще искаме преизчисляване на всички пенсии, на пенсионери с пълен срок години за пенсиониране.

- Безплатни лекарства за младежи до 18 г. и пенсионери над 65 години.

Аз лично се ангажирам да продължа да съдействам за газификация на град Видин.

Всички, които ме познават, знаят, че съм обикновен човек и винаги, когато ми е по възможностите, помагам на хората“, разказва за себе си и за партийната си работа Росен Живков.

„Заради всичко това, което сме направили през нашия мандат, призовавам да ни подкрепите на изборите на 04.04 2021 г. като гласувате за нашата Патриотична Коалиция ВОЛЯ И НФСБ с бюлетина № 24 и лична преференция 102 за мен Росен Живков!“, апелира Живков.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
2021-03-23 09:34:46