Монтана загуби с 0:3 от Добруджа и приключи с купата

Монтана загуби с 0:3 от Добруджа и приключи с купата

Волейболистите на Монтана загубиха с 0:3 гейма от Добруджа 07 /Добрич/ в полуфинална среща от турнира за купата на България. Мачът се игра в зала „Васил Левски” в Пазарджик.

Наставникът на монтанци Даниел Пеев започна с Радослав Попов, Максим Сапожков, Стефан Чавдаров, Георги Елчинов, Мартин Кръстев, Максим Крескин и либерото Мартин Божилов.

Волейболистите на Монтана изпуснаха възможността на обрат във втората и трета част.

Първият гейм тръгна точка за точка до 10-та. Добруджа направи четири поредни точки и дръпнаха в резултата. Монтана се опита да ги догони, но отстъпи с 20:25. Волейболистите на Добруджа не започнаха по най-стабилния начин втория гейм. С доибро посрещане монтанци поведоха.

Добруджа отговори с добър начален сервиз и двата тима се захапаха. Капитаните на двата тима влязоха в словестна престрелка и получиха жълти картони. След 26:24 Добруджа поведе с 2:0.

Третата част стартира с червен картон за един от най-опитните състезатели на добричлии - Димитър Маринков. Това донесе донякъде психологическо предимство на монтанчани, които бяха на крачка пред съперника. Тимът от Добрич изравни 16:16. Пеев направи смени. В решаващ момент либерото Мартин Божилов направи грешно подаване. Съперникът се възползва и затвори гейма с 25:23 точки.

Мартин Мечкаров завърши с 19 точки за победитилите. С толкова приключи и Максим Сапожков за Монтана.
2021-03-18 19:44:27