Община Мизия отбеляза тържествено Освобождението

Община Мизия отбеляза тържествено Освобождението

Трети март е много повече от едно тържествено слово и венци на признателност пред подвига на героите. Той е част от нашата национална идентичност с развети трикольори, не само пред сградите на институциите, но и пред домовете ни. Нека помним националните идеали и да пазим историческата си памет! Да предадем на децата си заветите на апостолите, на революционери и възрожденци! Да възпитаме у тях гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и доблестни граждани на Родината!“, каза в словото си кметът на общината Валя Берчева.

Тържествената програма бе на площад „Свобода“, където граждани и гости на Мизия чуха стихотворението „Възпоминания от Батак“ в изпълнение на седмокласничката Преслава Тахирска и Милена Василева със стихотворението „Робинка се прощава с рожбата си“. В рамките на програмата бе изнесен и рецитал от ученици от V клас при ОУ „Цанко Церковски“ гр. Мизия и членове на клуб „Заедно учим и творим“ към ЦПЛР – гр. Мизия. Участие в честването взеха още ДГ „Незабравка“и Дамска вокална група към НЧ „Просвета – 1915“ гр. Мизия.

В знак на почит и признателност пред подвига на борците за свобода бяха поднесени  венци и цветя. За доброто настроение на гражданите се включиха и Танцов състав „Мизийче“ към НЧ „Просвета – 1915“ с ръководители Габриела и Цветан Берчеви. Те показаха красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина.

 
2021-03-03 16:34:11