Мащабна полицейска операция върви в Брусарци

Мащабна полицейска операция върви в Брусарци

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се провежда днес на територията на община Брусарци.

В операцията участват екипи на ЗЖУ Монтана, РУ Лом и отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция” на ОДМВР Монтана. Акцията се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана с цел пресичане и разкриване на престъпления, превенция на престъпленията против собствеността, в т.ч. домови кражби, установяване и профилактиране на лица от криминалния контингент, осигуряване безопасността на движението на обслужваната територия.

Полицейските екипи извършват проверки за установяване и задържане на лица, обявени за издирване, на обекти, в които е възможно съхранение на акцизни стоки без бандерол, на нерегламентирани площадки за изкупуване на черни и цветни метали и заложни къщи, на пътни превозни средства, превозващи земеделска продукция и животни, на нерегламентиран таксиметров и обществен превоз на незаконно пребиваващи чужденци на територията на страната и други специфични полицейски задачи.

       Резултатите ще бъдат обявени днес в 15 часа в кметството на село Крива бара от окръжния прокурор Росен Петков, районния прокурор Емил Овчаров, зам. директора на ОДМВР Монтана комисар Димитър Мишонов и началника на РУ Лом гл. инспектор Огнян Иванов
2021-02-23 12:00:07