В Мездра се разбраха за съставите на сиковете

В Мездра се разбраха за съставите на сиковете

Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 44-ото Народно събрание, както и на коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, постигнаха съгласие за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра в изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

В консултациите, които се проведоха при кмета на общината Иван Аспарухов, взеха участие Яна Нинова (ПП ГЕРБ), д-р Илиана Михайлова (Коалиция „БСП за България“), Красимир Тодоров, Ралица Трифонова-Цветанова и Радослав Маринов (Коалиция „Обединени патриоти“), Мирчо Мирчев (ПП ДПС), Слави Петрински (ПП Воля) и Георги Генов (Коалиция „Демократична България - Обединение“/.

Участниците в консултациите нямаха възражения относно разпределението на 328-те места в 42-те секции, образувани на територията на община Мездра. По взаимно споразумение между участници в консултациите бяха направени замени на места в ръководствата на две секционни комисии и на места на членове в пет комисии. Останалите представители на партии и коалиции приеха направените промени в съставите на седемте СИК.

В резултат на станалите разисквания участниците в консултациите постигнаха съгласие за определяне съставите на СИК в община Мездра на парламентарните избори 2021. Взето беше принципно решение за следното разпределяне на ръководните места в една Подвижна секционна избирателна комисия (ПСИК), при образуване на избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия: председател - от Коалиция „БСП за България“, зам.-председател - ПП ДПС и секретар - от ПП ГЕРБ.

До 26.02.2021 г. партиите и коалициите трябва да представят списъци с имената на членовете и на резервните членове в секционните избирателни комисии.

Съставите на 42-те СИК на територията на община Мездра предстои да бъдат назначени от РИК - Враца, която ще утвърди и списъка с резервни членове, предложени от участвалите в консултациите партии и коалиции.
2021-02-22 15:39:44