Левскари с факли и трибагреник се поклониха пред Апостола

Левскари с факли и трибагреник се поклониха пред Апостола

Привърженици на ПФК „Левски“ - София от Мездра, Ботевград и София се поклониха пред Апостола на свободата. Точно в 19 часа и 14 минути в деня, в който се навършиха 148 години от обесването на Васил Левски (1837-1873 г.) - 18 февруари по нов стил, те почетоха с едноминутно мълчание и падане на колене неговата памет. След което под съпровода на аплодисменти поднесоха венец от синьо-бели цветя през бюст-паметника на националния герой.

За неповторимата атмосфера на събитието допринесоха запалените факли, националният трибагреник и транспарант с цитат от одата „Левски“ на Иван Вазов: „А той беден, гол, бос, лишен от имотът, за да е полезен дал си бе животът!“ 1837 г. - ∞.

Сред дошлите да засвидетелстват своето уважение към личността и безсмъртното дело на Апостола бяха привърженици на 26-кратния шампион на България от различни поколения, някои от които са фенове на столичния клуб вече повече от половин век. Най-невръстните от тях бяха 10-годишният Георги Стойчев и 12-годишната Милица Василева, а най-възрастен - „локомотивецът“ Борислав Леонкев-Бочи, който в началото на март ще навърши 77 години.  

Организатор на възпоменателната проява беше местният фенклуб на „Левски“ - “Club Mezdra”, начело с върлите фенове на „сините“ Невелин Генов, Милен Кръстев и Цветан Ангелов.

Накрая привържениците на „Левски“ се снимаха за спомен пред монумента на най-свидния син на Майка България.

 


2
3


2021-02-19 10:07:22