Министър Ангелов: Враца продължава да е в червената зона по заболяваемост

Министър Ангелов: Враца продължава да е в червената зона по заболяваемост

Област Враца продължава да е в червената зона по заболяваемост от COVID – 19. На този етап обаче нямаме обяснение на какво се дължи този факт. Това заяви преди минути във Враца здравният министър д-р Костадин Ангелов. Особено притеснителни са данните през изминалата седмица, където се отчита 216 новоинфектирани на 100 000 население. Точно това оставя областта в червената зона, категоричен е д-р Ангелов.

"Нямаме обяснение за причините, поради които данните са толкова високи. Няма обяснение и директорът на РЗИ и за разлика на Кюстендил не се дължи на британския щам и заразяване в семейна среда", каза проф. Ангелов.

Здравният министър увери, че няма натиск върху лечебните заведения. Доктор Ангелов

призова хората да се ваксинират, защото "ваксините са сигурното средство за защита".

Лични лекари съветвали пациентите си да изчакат с ваксинацията си. Много малко хора искат да се ваксинират в трите области. Ще започнат ваксинацията и на други групи хора, тъй като има ваксини, а групата която се ваксинира сега не е много активна.

Здравният министър отчете и не добър темп на ваксинацията.

„Най-добата ваксина е тази, която е налична. И аз нямах право на избор, ваксинирах се с каквато беше налична. Най-добрата ваксина е тази, която съществува“, каза проф. Ангелов по отношение на избора на това с коя ваксина да се имунизират желаещите.

 
2021-02-17 17:32:20