Зарезан на патерица честваха в Бяла Слатина

Зарезан на патерица честваха в Бяла Слатина

С много ведро, празнично настроение и споделеност  Бяла Слатина отбеляза, макар и „на патерица“ двойния празник- св .Трифон Зарезан и св. Валентин. По традиция  и тази година това се случи на открито, в присъствието на жители на общината, при съблюдаване и спазване  на  мерките за сигурност.

 Празникът започна с изпълнението на обреден танц от децата на ТС „Развитие“ , след което кметът на общината инж. Иво Цветков извърши символично ритуала „зарязване“. Инж. Цветков  пожела на присъстващите приятни емоции и много усмивки- „Бъдете здрави, изпълнени с вяра и оптимизъм и неуморимо следващи мечтите си. Обичайте се и бъдете обичани! Весел празник и наздраве“!

Сред празнуващите беше и народният представител Красен Кръстев, който също отправи топли думи по повод празника към присъстващите.

В конкурса за най- добро домашно червено  вино бяха отличени и наградени с предметни награди както следва:

Васил Цанов за първо място, второ място за Стефка Димитрова и трето за Камелия Александрова.

В категорията бяло вино Мирослава Иванова се класира на първо място, Марио Маринов на второ и Николай Ангелов на трето място.

Всички участници в конкурса получиха грамоти за участие.

За присъстващите на празника ОП „Пазари и социални дейности“ беше приготвило вкусни хапки , а всеки желаещ можеше да изпие по чаша вино и да се подслади със специално приготвените сладки „валентинки“ във формата на сърчице.
 

 


2
3
4


2021-02-15 15:28:36