Антоанета Раева нареди изложба в Мездра

 Антоанета Раева нареди изложба в Мездра

Със самостоятелна изложба живопис на Антоанета Раева Градската художествена галерия в Мездра откри официално новия си творчески сезон 2021. Събитието уважиха представители на Общинската администрация и на НЧ „Просвета 1925“, ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на авторката, която в момента е секретар-библиотекар на НЧ „Фар 1927“ - с. Лютидол, откъдето са нейните родови корени.

Експозицията включва 8 акрилни платна на родената в столицата художничка, вдъхновени, както сподели самата тя, от красотите на природата.

„Работите на Антоанета впечатляват с перфектни композиции, чудесно познаване и владеене на формите и материалите, въздействащ колорит и внимателно пресъздадени детайли, подчерта при откриването на изложбата Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра. Начинът, по който Антоанета пресъздава природата и бита, е професионален, но и изпълнен с любов и преклонение към красотата, която ни заобикаля и която не винаги сме в състояние и настроение да забележим. Радвам се, че такъв творец се присъединява към Групата на мездренските художници и се надявам това да е само първата от поредица нейни изложби“, каза в заключение Дямяновска.

От името на Община Мездра художничката получи поздрави и букет цветя от заместник-кмета Нели Минева.

Изложбата на Антоанета Раева можете да разгледате всеки работен ден до края на месец февруари във фоайето на втория етаж в сградата на Общинска администрация - Мездра.

 
2021-02-11 14:05:04