На греяно вино и концерт канят в Мездра

На греяно вино и концерт канят в Мездра

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки, за седма поредна година в навечерието на Трифон Зарезан в Археологически комплекс „Калето“ в гр. Мездра ще се проведат традиционните Дионисиеви празници. Организатори на събитието, чиято основа цел е популяризиране на античната и средновековна крепост „Калето” като туристическа дестинация, са Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“.

Тазгодишните Дионисиеви празници ще бъдат открити с огнена игра в изпълнение на актьорите от Театрална група „ТЕМП“ при Военен клуб - Враца с художествен ръководител Георги Врабчев.

На сцената ще се изяви също оперната певица Маргарита Дамянова, мецосопрано, която ще изпълни ария от операта „Орфей и Евридика” от немския композитор Кристоф Глук.

В празничната програма ще вземат участие още рецитатори от Групата за художествено слово към Център за подкрепа за личностно развитие - гр. Мездра с художествен ръководител Лилия Христова и танцьори от Ансамбъл „Мездра” при Народно читалище „Просвета 1925“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов.

По време на Дионисиеви празници 2021 посетителите на комплекса отново ще имат възможност да дегустират греяно вино от ароматни плодове и подправки, приготвено по автентична рецепта.

Очакваме Ви на 12 февруари (петък) от 17:30 часа в Археологически комплекс „Калето“ - гр. Мездра, за да празнуваме заедно!

 
2021-02-11 10:18:21