Община и кметства искат финансиране по национална програма

Община и кметства искат финансиране по национална програма

Община Мездра, три кметства, едно училище и три детски градини кандидатстват за финансиране с проекти в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“. Той се организира за 18-а поредна година от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда - 2021“.

Община Мездра е подала проектно предложение за обособяване на кът за игра чрез изграждане на детска площадка на площад „Македония“ (с бюджет 9 963,60 лв.), Кметство Лютиброд - за направата на кът за отдих и детски игри“ (10 000 лв.), Кметство Оселна за създаване на кът за отдих и развлечения (9 928,06 лв.), Кметство Ослен Криводол - за изграждане на детски център за екологично обучение и заздравяване на връзката дете-природа (9 954,50 лв.).

ПГ „Алеко Константинов“ кандидатства с проект „Спорт и екология в професионалното образование” (5 000 лв.), ДГ „Детелина“ - с проект за изграждане на комбинирано детско съоръжение, дървено влакче, градинска люлка и дъски за рисуване (4 996 лв.), ДГ „Мир“ - с проект за направата на две детски беседки и дървена влакова композиция с два вагона (5 000 лв.), а ДГ „Слънчице“ - с проект за изграждане на мини футболно игрище в двора на детското заведение (4 960 лв.).

Подадените 8 проектни предложения са на обща стойност приблизително 60 00 лв.

В тазгодишното издание на конкурса „Обичам природата - и аз участвам“ са подадени 1 649 проектни предложения с бенефициенти общини, кметства, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/ Обединени детски комплекси.

Кои от тях ще бъдат одобрени за финансиране ще стане ясно до 26 февруари, когато ще бъдат обявени класираните проекти. Това ще стане на интернет страницата на ПУДООС: www.pudoos.bg, в раздела на кампанията „За чиста околна среда“.
2021-02-09 10:01:38