Красимир Богданов и Робертино Маринов повеждат ВМРО-Враца

Красимир Богданов и Робертино Маринов повеждат ВМРО-Враца

Ясни са номинациите за народни представители на ВМРО за област Враца. Предложенията на партийните организации в областта са водач на листата да е настоящият депутат Красимир Богданов. Останалите имена, които ще фигурират, са на зам.-областния управител Робертино Маринов, общинският съветник от ВМРО в Роман Красимир Петков и PR на община Мездра Мирослав Гетов. В листата за народни представители в новия парламент ще фигурират и имена от гражданската квота. Очаква се крайният вариант на депутатската листа на партия ВМРО да стане готова до края на следващата седмица. Това обяви на нарочна пресконференция Красимир Богданов.

„ВМРО доказа, че е е фактор в българската политика. Едно от доказателствата за това е, че при самостоятелното ни явяване за наши представители в Европейския парламент успяхме да изберем двама евродепутати. Това доказва, че сме избрали правилния път. През последните години понесохме много удари, но те са основно заради чужди грешки. Мнението ми е, че този път, който сме избрали ще бъде възнаграден”, категоричен е депутатът Красимир Богданов. Той е категоричен, че партията с много усилия и воля успя да изпълни обещаното към своите избиратели. Едно от тях е повишаването на доходите на най-възрастните хора в страната – пенсионерите. Минималната пенсия вече е в размер на 300 лв. Увеличена с над 30 процента е минималната работна заплата в България. Най-голямата победа е признанието на българското малцинство в Албания. Парламентът обаче не одобри предложението на войводите за създаване на доброволчески отряди в малките населени места.

Като депутат Красимир Богданов е участвал във внасянето на 34 предложения за промени на закони на второ четене. От трибуната по време на парламентарния контрол Богданов е поставил 24 въпроса. Те касаят изграждането на обходния път на Козлодуй, предприемане на мерки за намаляване на пътнотранспортните произшествия, за изграждането на участъка Мездра – Ботевград, за възнагражденията на медицинските специалисти в МБАЛ „Христо Ботев” и др.

Висока активност отчитат във врачанския Общински съвет и двамата местни парламентаристи- Красимир Ангелов и Момчил Янков. Благодарение на тяхната активност и многобройно задаваните въпроси през тази година са увеличение на средствата за читалището и Регионалния исторически музей във Враца. През 2021 година малките населени места в общината ще разполагат с повече пари за благоустрояване и ремонтни дейности. Ще се извърши ремонт на основната сграда на Регионалния исторически музей, която не е обновявана от близо 40 години. Другата новост е, че през тази година Бюджет 2021 на община Враца са предвидени 70 хил. лв. за дофинансиране на културата. 25 хил. лв. пък ще бъдат отпуснати за археологически разкопки. Другото, за което настояват от парламентарната група на ВМРО е в областния център да бъде открита Градска художествена галерия. Обещанието на градоначалника Калин Каменов е след направата на цялостен ремонт на сградата на Драматично-кукления театър, което ще стане факт през новия програмен период тя да бъде разположена именно в тази сграда, уточни общинският съветник Красимир Ангелов.

Като цяло изпращаме една успешна година, категорични са от врачанската структура на ВМРО.    
2021-02-08 13:21:21