Детска градина стана част от национална кампания

Детска градина стана част от национална кампания

Сто кофички, семена, почва и стикери за надписване получи ДГ „Незабравка” – Бяла Слатина. Поводът е включването на учебното заведение в кампанията „Засаждаме бъдещето” на ГОРАТА.БГ.

Всички детски групи участваха с голям ентусиазъм и желание в засаждането на семена на дървета.  Децата бяха запознати с тези растителни видове предварително и с етапите на тяхното развитие. Учителите по групи им разказаха, че всички заедно ще започнат със засаждането, разясниха и факторите, които оказват влияние върху развитието на дърветата – въздух, светлина, вода и грижи, които хората трябва да полагат за тях.

Във време на изсичане и унищожаване на дърветата, децата практически се убедиха, че трябва да се грижат и пазят всички растения, за да се избегне екологична катастрофа на планетата Земя. Кофичките бяха грижливо надписани по видове, поставени на подходящо място с уговорката, че нещата не свършват дотук. Всички заедно ще наблюдават покълването, поникването и развитието на дърветата, както и ще полагат необходимите грижи за тях.

 
2021-02-03 10:13:29