Скатни води опустошават улици и къщи в цяло село

Скатни води опустошават улици и къщи в цяло село

Жителите на Криводолското село Ботуня са на „нокти“ след всяко снеготопене или по-обилен дъжд. Причината-скатни води, които наводняват мазетата и приземните етажи в къщите. Непроходими, освен заради дупки, стават и улиците, чиито локви приличат на езера.

„Проблемът е от години, хората постоянно се оплакват, но нямаме нито финансов, нито човешки ресурс, за да се справим сами. Сигнализирахме не еднократно кмета на общината, всички отговорни институции, дори и местните депутати, но резултатът е никакъв. Идват експерти, оглеждат, описват и щети и нищо. Надяваме се от комисията по бедствия и аварии да се сетят за нас и да ни отпуснат финансов ресурс, за да се справим.

Цялото село се наводнява, местните се опитват със собствени сили да се оправят, но положението вече не се издържа. Належащо е и почистването на каналите, но към момента всичко това не е по силите ми“, споделя кметът на с. Ботуня Ивайло Митрофанов.

Последното наводняване на селото е от събота. В Ботуня за пореден път чакат експерти, които да извършат огледи, но дали проблемът ще бъде решен предстои да разберем.
2021-02-02 13:31:58