Локо (Мездра) влиза в битка за Купа "България-БФХ"

Локо (Мездра) влиза в битка за Купа

В края на тази седмица младежите до 19 години (М19) и мъжкият тим на ХК Локомотив (Мездра) ще стартират своето участие в турнира за Купа "България-БФХ" от спортния календар на Българската федерация по хандбал за 2021 г.

В петък, 5 февруари, М19 на мездренския клуб ще вземат участие в една от трите квалификации в тази възраст, която ще се проведе в спортна зала "Орловец" в Габрово. Съперници на момчетата на треньор Евгени Йоловски в група „Б“ ще бъдат техните връстници от Добруджа (Добрич), Асти-91 (Хасково) и домакините от Чардафон (Габрово). Четирите тима ще играят помежду си по системата "всеки срещу всеки".

Съгласно регламента на турнира, за финалите на Купа "България-БФХ" при М19, които са на 27-28 февруари (събота и неделя), се класират първите два отбора от трите квалификационни групи. Ако преодолее квалификациите, домакин на финалния турнир в спортна зала "Арена Вършец" ще бъде ХК Локомотив (Мездра).

През почивните дни пък ще се играят срещите от първата фаза, 1/8-финалите на турнира "Купа България-БФХ" при мъжете. В неделя, 7 февруари, мъжкият отбор на ХК Локомотив (Мездра), който се състезава в "А" РХГ, гостува на втородивизионния Фрегата (Бургас). Двубоят е от 15:00 часа в спортна зала "Младост" в черноморския град.
2021-02-02 10:58:57