Осъдиха оряховчанин за блудствo с трудноподвижна баба

Осъдиха оряховчанин за блудствo с трудноподвижна баба

Съдът е признал за виновен подсъдимия М.Б. (на 64 години), обвинен от Районна прокуратура – Оряхово за извършено от него престъпление по чл. 150, ал. 1, алт. 1 и алт .3 от Наказателния кодекс.

         Подсъдимият М.Б. живее в гр. Оряхово, като бил в добросъседски отношения със седемдесетгодишна жена, която през м. септември 2017 г. получила исхемичен мозъчен инсулт. Вследствие на заболяването си тя не можела да се придвижва сама и за болната се грижели синът й и домашен асистент.

         Около 16 ч. на 13.12.2018 г. възрастната жената била сама в дома си и гледала телевизия. Неочаквано в стаята й влязъл съседът й – подсъдимият М.Б., във видимо нетрезво състояние. Той веднага се насочил към леглото й с вулгарни заявления и започнал да извършва блудствени действия без съвкупление с безпомощната жена. Тя се опитала да го отблъсне, но поради заболяването си съпротивата й била неефективна. Насилникът блъснал пострадалата, при което тя паднала по гръб на леглото. В състояние на уплаха тя започнала да вика за помощ, но това не спряло Б.

         По същото време се прибрала живеещата наблизо сестра на пострадалата, която чула виковете й и се насочила към дома й. При внезапната й поява подсъдимият бързо излязъл. Веднага след това бил подаден сигнал до органите на реда. Вследствие на преживяното възрастната жена се почувствала зле и била транспортирана за оказване на спешна медицинска помощ.

         Пострадалата била освидетелствана от лекар, при което били установени отоци в областта на лицето и кръвонасядания на различни места по тялото й.

  В хода на разследването е било установено, че деецът многократно влизал в домовете и на други самотноживеещи лица, които обаче успявали да му окажат съпротива.

С осъдителна присъда на Районния съд в гр. Оряхово на подсъдимия М.Б. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.
2021-01-29 09:34:48