Зарадваха с подаръци родилното отделение в Мездра

Зарадваха с подаръци родилното отделение в Мездра

Представители на Община Мездра и на общинската организация на Българския червен кръст изненадаха с подаръци екипа на Акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в града за Деня на родилната помощ - 21 януари. Градоначалникът Иван Аспарухов, заместник-кметът "Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности" Нели Минева и председателят на Общинския съвет  на БЧК Наталия Христова-Горанова поздравиха акушер-гинеколозите и специалистите по здравни грижи по случай Бабинден. Това стана на открито, пред входа на общинската болница.

От името на Община Мездра Иван Аспарухов връчи на завеждащия отделението д-р Владимир Цеков и на старшата акушерка Елена Шифелбайн поздравителен адрес и дърворезбована икона на Св. вмчк Мина̀, считан за покровител на семейството.

"Приемете нашата признателност и уважение за неуморния труд и грижи, които полагате за сбъдването на най-съкровената за всяко семейство мечта - да имат дете, да бъдат родители”, се казва в поздравителния адрес.

Наталия Христова-Горанова подари от името на БЧК на всички акушер-гинеколози, акушерки и санитарки по едно саксийно цвете зюмбюл, символ на пролетта, с пожеланието да са живи и здрави и да продължават да даряват радост на хората, както и досега.

От името на своите колеги д-р Цеков благодари на Община Мездра и на БЧК за оказания жест на внимание.

През миналата година в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Мездра са се родили 141 бебета. От началото на тази година новородените са 6 - 3 момченца и 3 момиченца.

С пресъздаване на народни обичаи, характерни за Бабинден, в мездренското село Царевец също отбелязаха един от най-жизнерадостните "женски" празници в календара. По традиция организатори на честването бяха Кметство Царевец и НЧ "Просвета-1928".


1
2
3


2021-01-21 11:39:36