Бум на бебета родени в Бяла Слатина

Бум на бебета родени в Бяла Слатина

С 30-процентов ръст на раждаемостта се похвалиха от МБАЛ „Бяла Слатина“. През 2020 г. в акушеро-гинекологичното отделение са се родили 205 бебета.

„Отделението е изцяло реновирано, болничните стаи са уютни. Модернизирахме апаратурата, разполагаме и с 4 D Ехограф, с който се проследяват бременните. Всичките ни усилия дадоха резултат и все повече жени избират да родят при нас. Имаме родилки чак от Плевенско, Луковит, Червен бряг и др.“, съобщи прокуристът на МБАЛ „Бяла Слатина“ Николай Димов.

В АГО-отделението работят петима лекари, а негов началник е д-р Йордан Икономов. В болницата привличат родилките не само с отлична база, но и с внимание и добро отношение. Д-р Икономов дори е обещал, че през 2021 г. при тях ще се родят поне 300 бебета.

В болницата символично ще бъде отбелязан и Бабинден. От ръководството й смятат, че въпреки пандемията трябва да бъде засвидетелствано уважение към акушер-гинеколозите.

„На екипа ни пожелавам да са живи и здрави, успешни, да се раждат все-повече бебета, всичките здрави и да има щастливи семейства, на които и ние да се радваме“, уточни Николай Димов.

От ръководството на болницата са в готовност да стартират още един мащабен ремонт. Този на инфекциозното отделение, като в него ще се вложат малко над 200 000 лв. С него ще завърши цялостното реновиране на МБАЛ „Бяла Слатина“.

 
2021-01-21 09:11:03