С ремонтирана сграда посреща годишнина оряховското читалище

С ремонтирана сграда посреща годишнина оряховското читалище

Тази година НЧ "Надежда 1871" в Оряхово навършва 150 г. от създаването си.  В историята му със златни букви са вписани стотици имена на читалищни деятели, дарители, учредители и служители, милеещи за културния живот в будното и красиво градче. Честването ще бъде отложено във времето, заради пандемията.

„В края на изминалата 2020 г. беше реализиран хубав  ремонт на сградата, чакан от поне две поколения оряховчани.  Благодарим на хората, които инициираха това кандидатстване по проект. Благодарим на Община Оряхово за съдействието, документалното окомплектоване и техническата помощ по проекта. Благодарим на зам. -кмета по строителство за това, че се оказа доста настоятелен при осъществяването на проекта. Благодарим на "Асет Банк" в лицето на Петя Павлова, че прояви разбиране спрямо периода на погасяване на кредита ни и не ни вкара в спиралата на невъзможните лихви.

Благодарим и на кмета Росен Добрев, човекът, без чието съдействие това, което посочихме по-горе не би се случило.

Основната благодарност обаче, е за Вас, скъпи съграждани, за търпението над 2 години да не можете да се насладите на спектакъл. Накрая бихме искали да благодарим тези, които писаха доноси до Фонд "Земеделие“. Убедени сме, че това е била честната ви гражданска позиция“, споделиха емоцията си читалищното настоятелство и служителите на НЧ "Надежда 1871“ в Оряхово.
2021-01-20 15:53:13