Обвинения след щурма на къща и коли в Мездра

Обвинения след щурма на къща и коли в Мездра

Две обвинения ще бъдат повдигнати на вандалите щурмували и изпочупили къщата и два автомобила на Димитър Й. от Мездра. Те ще бъдат за хулиганство и за повреждане на чуждо имущество. Димитър по прякор Бирата е вкаран в следствения арест заради смъртта на 8-годишния внук на ексдепутата Тома Томов. Към момента в прокуратурата е образувано досъдебно производство по случая. Това съобщи преди минути административният ръководител на Окръжната прокуратура във Враца Владимир Сираков. Към момента лицата, щурмували къщата, намираща се на ул. „Сливница” в железничарския град се установяват от органите на реда. Веднага след това те ще бъдат задържани и ще им бъде наложена мярка за неотклонение, допълни шефът на Областната дирекция на МВР в града под Околчица старши комисар Янко Янколов.

На този етап не може да се каже дали близо 30-членната група, нападнала къщата в Мездра е била близка или организирана от почерненото семейство на малкия Томи. Пародоксален факт е, че в момента, в който групата е атакувала жилището тя е била изцяло обградена от полиция. Въпреки това върху имота и паркираните две превозни средства са хвърляни множество камъни.

В момента е постъпило искане случаят, който се разследва от Районната прокуратура в Мездра да бъде прехвърлен на Окръжна прокуратура – Враца. Очаква се крайният резултат да стане ясен до броени дни.

Припомняме, че агресивният акт се е разиграл днес по обяд в железничарския град. Група мъже са нападнали къщата на Димитър Й., намираща се на ул. „Сливница”. По думите на свидетели, тълпата е щурмувала с крясъци къщата, в която е загинало детето. Прозорците на къщата са обстрелвани с предварително подготвени камъни и са обърнати двете коли отпред.

В момента на мястото на инцидента има полиция, която прави пълен оглед на станалото. Ще бъдат разпитани и свидетели на станалото, уточни старши комисар Янко Янколов.

 
2021-01-13 16:37:33