Силовият министър посети Северозапада

Силовият министър посети Северозапада

Силовият министър Христо Терзийски посети Видин, Кула и Белоградчик. Той проведе работни срещи със служителите на трите районни управления в структурата на областната дирекция на МВР във Видин.

„През 2020 г. бяхме изправени пред много предизвикателства. Изпълнявахме задачи при необичайни условия в динамична обстановка, заяви вътрешният министър пред полицаите от северозападната област. Посещението ми тук е предизвикано от желанието да разговарям с вас лично и да благодаря за усилията, които полагате ежедневно“, добави министърът. Той отправи пожелания към служителите на МВР и техните семейства за здраве и успешна 2021 година.

В дискусионен формат министърът и полицаите коментираха широк спектър от въпроси, свързани с текущите задачи, битовите условия, автопарка, материално-техническото обезпечаване, полагането и заплащането на извънредния труд, конкурсите за вакантни длъжности и натовареността на състава.

В рамките на посещението в региона министърът на вътрешните работи инспектира и двете гранични полицейски управления – Видин и Брегово. Той получи доклада на оперативния дежурен служител, че обстановката по западната граница е спокойна. На място министърът се запозна с техническите възможности на видеонаблюдението по българо-сръбската граница в зоната на отговорност на ГПУ-Брегово, разгледа част от работните помещения и коментира текущи задачи с граничните служители. 
2021-01-07 11:06:16