Децата и младежите в риск от КСУДЛУ в Мездра получиха куп коледни подаръци

Децата и младежите в риск от КСУДЛУ в Мездра получиха куп коледни подаръци

В навечерието на коледно-новогодишните празници кметовете и кметските наместници от общинна Мездра изненадаха приятно децата и младежите от Център за настаняване от семеен тип №3 към Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ). Те се отзоваха на техния зов за помощ и им подариха нов телевизор, след като наскоро старият им телевизионен приемник се развалил. Телевизорът е 40-инчов Smart TV „Crown” и струва приблизително 500 лева.

В благотворителната инициатива се включиха всички селски управници от общината, с изключение на кметовете на Горна Кремена и на Оселна. От името на своите колеги дарението връчиха кметските наместници на Крета Виолета Панова, на Ребърково Петър Петков и на Типченица Георги Димитров.

Междувременно от ДЗИ - офис Враца подариха на децата и младежите от ЦНСТ №3 PlayStation, коледно венче и кошница с лакомства, информира директорът на социални комплекс Полина Александрова.

По повод предстоящите Рождественски празници КСУДЛУ - Мездра получи индивидуални подаръчни пакети и хранителни продукти от свои дългогодишни благодетели. Сред дарителите са  Фондация „Тавита България”, Фондация „Светлина  на Балканите“, Фондация „Плюшено мече“, Фондация „Хора за хората“, ЧСУ „Цар Симеон Велики” - София, Мариела Юрукова, Елена Гутсалска и др.

Подаръците бяха раздадени от Дядо Коледа на 56-те потребители на трите Центъра за настаняване от семеен тип, двете Защитени жилища и Преходното жилище на импровизирано тържество, при спазване на противоепидемичните мерки.

Децата и младежите благодарят на всички свои дарители и им желаят светли празници, здрава и благословена Нова година!


1
2
3
4


2020-12-23 18:03:56