Подаръци от Германия раздават на мизийските деца

Подаръци от Германия раздават на мизийските деца

В рамките на международен социален проект под мотото „Деца помагат на деца“, в навечерието на Коледа 490 деца и младежи ще получат коледни подаръци в община Мизия. Пакетите са селектирани както за детски ясли и градини, така и за училища в общината. Подаръците са за възрастовата група от 3 до 15-годишни .

Инициативата е част от проекта „Конвой коледни подаръци“ 2020, в който младежи от Германия подготвят безвъзмездно подаръци за техните връстници в различни европейски държави.

Един от организаторите и участниците в дейността на проекта е Лазар Ганецовски, внук на известен и уважаван жител на гр. Мизия - Лазар Драганов, който е допринесъл за благоустройството на града.

През настоящата година от „Кръгла Маса София 1“, която е част от едноименната международна организация, ще зарадват за предстоящите коледно-новогодишни празници над 5000 деца и младежи в страната.

„Изказваме своята признателност и благодарност към всички участници в инициативата, зарадвала децата на община Мизия! Благодарим на децата от Германия, които зарадваха всички свои връстници! Бъдете здрави и благословени!

СВЕТЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!“, отправи поздрава си кметът Валя Берчева.

 
2020-12-21 13:39:51