Най-накрая избраха председател на кооперация, внезапна смърт разтревожи всички

Най-накрая избраха председател на кооперация, внезапна смърт разтревожи всички

Драматичната едногодишна сага с криводолската кооперация е на път да приключи. В неделя най-накрая се проведе събрание, на което бе избран нов председател. Перипетиите около съдбата на ТПЗК "Импулс" започнаха след внезапната смърт на председателя Младен Евгениев точно преди година. Оттогава се проведоха няколко неуспешни събрания, имаше граждански протести и даже бе сигнализиран главния прокурор. Кооперацията се оказа апетитна хапка заради новата техника и наличните стотици хиляди левове по банковата й сметка. На извънредното общо събрание, според документите, са присъствали 44 член-кооператори. Въпреки острите дебати и спорове, се е стигнало до избор на председател. Това е Дидко Диков. Той е получил 19 гласа от участвалите в гласуването 36 човека. 9 са подкрепили кандидатурата на Петко Петков, а 8- на Цецо Костадинов.

Трагичен инцидент е съпътствал събранието. Малко преди обяд, след скандал с охранителите на събранието, е колабирал 65 г. Тошко Т. Той искал да присъства на него като представител на възрастната си майка, но не е бил допуснат. Извикана е била линейка, но човекът е починал на път за врачанската болница. Най-вероятната причина за смъртта е инфаркт.

Очаква се документите от проведенето в неделя събрание да бъдат внесени в Агенцията по вписвания, за да може новият председател да поеме функциите си след вписването, ако то не бъде оспорено. 

Снимката е илюстративна
2020-12-21 08:26:06