Kоледната елха в Мездра грейна с обновена празнична ураса

Kоледната елха в Мездра грейна с обновена празнична ураса

Без обичайната празнична програма, поради въведените противоепидемични мерки, в деня на св. вмчца Варвара - 4 декември, считана за покровителка на починалите от внезапна смърт - тези които не са имали време да се покаят и да се причестят, бяха запалени светлините на коледната елха в гр. Мездра. На събитието присъстваха представители на Общинската администрация и съвет, сред които кметът Иван Аспарухов и председателят на ОбС Яна Нинова, както и няколко деца, придружавани от своите родители.

Светлините на елхата запали 3-годишната Анна Петкова. С вяра в магическата сила на Словото, присъстващите отправиха като послание към всички хора пожеланието: „Бъдете здрави!“

В навечерието на традиционната церемония, със съдействието на Общинско предприятие „Чистота“ и на местната строителна фирма „ЛКС“, короната на 12-метровото живо коледно дърво на площад „България“ беше оформена, като й бе придадена конусовидна форма, след което беше поставена обновена, пъстроцветна светеща украса.

Празнично украсени са и пешеходните зони в централната градска част - между Основно училище „Христо Ботев“ и жп гарата и в Алеята на кестените.

Община Мездра Ви пожелава светли Рождественски празници!

Нека коледният дух да изпълни душите ни с Вяра, Надежда и Любов! Нека домовете ни бъдат озарени от светлина и изпълнени с топлина! Обичайте и бъдете обичани! Доброто тепърва предстои!


1
2
3
4
5
6
7
8
9


2020-12-05 10:43:46