Бизнесмен пое врачански атлетически клуб

Бизнесмен пое врачански атлетически клуб

Атлетически клуб „Павел Павлов” има нов президент и отново привлича звезди в редиците си, за да се завърне сред най-силните в страната. Врачанският тим вече се ръководи от бизнесмена Николай Езекиев, който е родом от Враца и вече привлече няколко ключови треньори и атлети в клуба.

 Стожерът на Павел Павлов – Румен Павлов продължава работа като специалист с подрастващите в града под Околчица. С него ще работи и неговият възпитаник Георги Тодоров, който вече е и треньор към местното спортно училище. Силната група на Лиляна Видева и Костадин Рачев също е картотекирана във врачанския тим.

 Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов се завръща в АК Павел Павлов, след като няколко сезона се състезава за добрички клуб. Той записа най-големите си успехи - финали на големи първенства и няколко поправки на върховите постижения в дисциплината си у нас (21.09 м на открито и 21.02 м в зал) с екипа на АК Павел Павлов. В клуба вече е и многократният медалист при подрастващите в скока на дължина и тройния скок Орлин Орлинов. Той вече е във възрастовата група при мъжете, където и като юноша спечели трето място в тройния скок през лятото.

Почти десетилетие АК Павел Павлов организира най-силния турнир в България в памет на рекордьора на страната ни с щафетата 4х100 м Павел Павлов. През годините в състезанието, наред със силните изяви на родните атлети, в София стартираха редица звезди на световната лека тлетика, в това число и олимпийски шампиони. Най-бързото бягане на 100 м, регистрирано у нас, е на турнир „Павел Павлов” – 10.03 сек на Самуел Франсис през 2008 г. През 2014 г. пък Феми Огуноде (Кат) бяга 20.06 сек на стадион „Васил Левски” в рамките на турнир „Павел Павлов”.
2020-12-03 13:47:11