Чериризвезден хотел и винарска изба със заслужен сертификат за инвеститор

Чериризвезден хотел и винарска изба със заслужен сертификат за инвеститор

На последното си заседание Общинският съвет в Мездра даде съгласие за издаване сертификат за инвестиция Клас В на „Ариел-ТН“ ЕООД - гр. Мездра за инвестиционен проект „Винарска изба и семеен хотел“, който се реализира в административните граници на общината. По този начин местната власт подкрепи компанията, ръководена от Тони Йорданов, която е инвестирала десетки милиони лева в община Мездра и е разкрила над 150 работни места. Очаква се в новите два обекта- хотел "Ариел" и винарската изба да бъдат заети поне 80 човека.

Това е второто решение на ОбС-Мездра с подобен характер в подкрепа на инвеститори. Преди месеци подобен сертификат и компанията на Димчо Йотов "Йотов стоун" за разширение на бизнеса си с добив и обработка на каменни изделия. Развитието на бизнеса винаги е било във фокуса на управлението на Иван Аспарухов. Негова е и заслугата за привличане на най-големия частен работодател в област Враца SEBN- Мездра, в което работят над 1200 човека.

Много общини и кметове би трябвало да последват опита на Мездра в привличането, задържането и подкрепата на нови инвестиции- местни и чужди. Защото в обезлюдяващия Северозапад всеки предприемач заслужава двойно по-голямо уважение.

 
2020-11-28 16:50:01