Община Мездра с дарение за болницата

Община Мездра с дарение за болницата

В знак на съпричастност и подкрепа Община Мездра дари лични предпазни средства на Многопрофилната болница за активно лечение в града, която обслужва пациенти от общините Мездра и Роман. Дарението включва 8 броя защитни гащеризони с качулка за многократна употреба, 20 броя стандартни предпазни шлемове с повдигащ механизъм за многократна употреба и 600 броя латексови ръкаваци. Специализираната екипировка е преназначена за обезпечаване нуждите на лекарите и на медицинските сестри в лечебното заведение, които са на първа линия в битката с Covid-19.

Дарението връчиха заместник-кметът „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“ Нели Минева и секретарят на Община Мездра инж. Светлана Мицева. Прие го с благодарност управителят на МБАЛ - Мездра д-р Соня Съботинова.    

Същевременно от името на Фондация „Проект Северозапад“, с която Община Мездра работи съвместно от години при реализиране на проекти в социалната сфера, Нели Минева връчи като дарение на лечебното заведение и 100 броя трислойни предпазни медицински маски за лице.

Припомняме, че наскоро Община Мездра подпомогна финансово общинската болница за закупуване на дихателен апарат с висок дебит на кислородна терапия, необходим за лечението на пациенти с белодробна недостатъчност и с тежка форма на коронавирусна инфекция, които се нуждаят от интензивно лечение.

 
2020-11-27 14:38:11