Частен имот ще бъде паркинг на Архангелова Задушница

Частен имот ще бъде паркинг на Архангелова Задушница

Община Мездра, съвместно с Димитрий Нецов - собственик на имот в близост до гробищния парк в Мездра, ще подсигури възможност за паркиране на автомобили. Инициативата е свързана с Архангелова Задушница - една от трите Големи Задушници, в които почитаме паметта на мъртвите.

  Проблемът с паркирането на автомобили в района на гробищата, особено по време на Задушница, ще бъде разрешен чрез съвместните усилия на Община Мездра и г-н Нецов. По време на Архангелова Задушница, която през 2020 се пада на 7 ноември, автомобилите ще могат да използват частния имот на Нецов, находящ се вляво от кръстовището на улиците “Патриарх Евтимий” и “Петко Каравелов”.

  “Благодаря за проявеното разбиране от страна на г-н Нецов. Надявам се, че така ще се олекоти транспортния хаос, който се създава на всяка Задушница. Улицата е тясна, а автомобилите спират в лявата й част, значително стеснявайки ширината й.”, сподели относно решението кметът на Мездра Иван Аспарухов.

  “Улицата не може да поеме всички коли, а и своеобразният паркинг не е неизчерпаем. Съветвам хората, решили да отдадат почит на своите близки, да използват указания имот като паркинг, но и да помислят за пешеходно придвижване до гробищния парк”, допълни Аспарухов.

  Кметът също добави, че през 2021 г. ще се изгради общински паркинг по продължение на улицата на гробищния парк.

Архангелова Задушница е последната за годината Задушница и тя се отбелязва в първата събота преди Архангеловден. Във всеки православен храм на Архангелова задушница се прави обща панихида за починалите, молим се за душата на мъртвите и палим свещ.

 
2020-11-06 09:21:43