Студент е първият доброволец в МБАЛ „Христо Ботев”

Студент е първият доброволец в МБАЛ „Христо Ботев”

Виктор-Кристиян Василев от Младежката организация на ГЕРБ – Враца, е първият доброволец, който се отзова на призива на ръководството на врачанската МБАЛ „Христо Ботев” за оказване на помощ в здравното заведение. 19-годишният студент изпълнява дейности по дезинфекция в отделения на областната болница, което дава възможност санитарен персонал да бъде пренасочен за работа в отделението, в което се лекуват пациенти с коронавирус инфекция.

„Изключително ценим доброволческия жест, тъй като целият медицински и санитарен персонал на болницата е изключително натоварен. Подкрепата на този прекрасен млад човек ще даде възможност на моите колеги да поемат глъдка въздух в натоварения си график и да насочат усилията си в грижата за подобряване на състоянието на своите пациенти“, каза директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев с благодарност към Виктор-Кристиян Василев.

Той допълни, че споделената отговорност на обществото с тази на медиците е условието, което ще допринесе да се справим с  COVID-19.

Виктор-Кристиян е студент по право в Благоевградския университет. Активната му дейност в обществения живот го мотивира да приеме доброволчеството като мисия, без да се страхува да стане част от екипите в болничното заведение.

„Приемам доброволчеството в този момент като съпричаност, помощ, грижа и подкрепа към дейността на медиците, като се присъединявам към апела им за спазване на всички противоепидемични мерки. Само обединени в усилията си и отговорни към живота ще се справим с пандемията от COVID-19. Важно е да спазваме мерките, за да запазим себе си и близките си!“, сподели Виктор-Кристиян.


1


2020-11-04 15:41:15