Насадиха цветя в пътни кратери

Насадиха цветя в пътни кратери

За фрапиращото състояние на пътя за Плевен алармира за пореден път кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

„Независимо от многократните сигнали и официалната ни кореспонденция до собственика на републиканския път до гр. Плевен относно състоянието на пътната настилка, нещата са оставени така. От 5 години се води една многобройна и безсмислена кореспонденция; поемат се едни обещания и не се изпълняват. Видно е, че пътят е в окаяно състояние и множеството дупки са предпоставки за ПТП. За съжаление нехайството на собственика може да коства човешки жертви. Всъщност, всеки ден там има по няколко ПТП-та – авариралите автомобили със спукани гуми са обичайна гледка по отбивките. Толкова е опасен, че жертвите по него биха били повече, отколкото тези на COVID-19 в областта.

Трябва да се чака да загинат хора ли, за да се предприемат адекватни действия по преасфалтирането на целия участък??? Все пак пътят не води до някоя крива паланка. Това е пътят, по който се минава от Видин за Варна, Силистра, Русе или Велико Търново и обратно; от Румъния към морето (ако се мине по моста във Видин); това е пътят, по който се влиза в област Плевен от Запад на Изток. Той е важна свързваща артерия не само за Северозападна България, а и за цяла Северна България. Трафикът е доста интензивен, с много тежкотоварни камиони и чужденци, които не предполагат колко дълбоки са дупките.

Безспорно пътят е грозна картинка. Във връзка с наближаващите празници в дупките се появиха коледничета, които имат за цел да придадат малко повече уют и светлина по този забравен второкласен път. Тъкмо и шофьорите ще намаляват скоростта. Коледата наближава – дано с нея и коледното чудо“, обясни ситуацията кметът.

 
2020-10-15 10:44:40