Светла Дамяновска подреди в Мездра самостоятелна изложба

Светла Дамяновска подреди в Мездра самостоятелна изложба

В навечерието на деня на покровителя на художниците - Св. апостол Лука, главният експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра и уредник на Градската художествена галерия Светла Дамяновска подреди поредната си самостоятелна изложба. Експозицията под наслов „Цветя от светлина“ включва 35 живописвани хербарни пластики, които пресъздават красотата на природата, съчетана с полета на въображението на авторката. Културното събитие уважиха кметът Иван Аспарухов, председателят на НЧ „Просвета 1925“ Валентин Вълчеви и секретарят на читалището Валентина Цекова, общинският съветник Генади Събков, ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на художничката.

„2020 г. ще бъде запомнена от всички нас като време на притеснения, реална заплаха от заразяване и тежко боледуване и, в общи линии - не особено лъчезарен период от живота”, каза при откриването на изложбата Светла Дамяновска.

Изложбата на Светла Дамяновска може да бъде разгледана всеки делничен ден до края на месец октомври във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.


1
2


2020-10-13 11:50:11