Близки на убитата Андреа искат справедливост

Близки на убитата Андреа искат справедливост

С плакати „Справедливост за Андреа” и „Да подкрепим един баща” стотици близки и приятели на семейството на убитото момиче от белослатинското село Галиче се събраха преди минути пред сградата на съдебната палата във Враца. Публично те поискаха справедлива присъда за извършеното зверско деяние от Аксел Олеков. Семейството и приятелите на Андреа искат доживотна присъда.

„Тежката присъда няма да върне детото ни, но ние сме категорични, че магистратите трябва да дадът най-голямото наказание за стореното от него. Това е един изрод, загубил всичко човешко в себе си.”, категоричен бе бащата на убитото момиче Асен Руменов.

Семейството на Андреа е категорично, че предвиденото в закона наказание до 12 години лишаване от свобода е крайно малка за стореното от Аксел. По този повод те и събралите се протестиращи апелирот към магистратите да дадът доживотна присъда за убиеца на детото им.

Припомняме, че Андреа бе открита убита сутринта на 11 януари т. г. в ромската махала на селото гола, пребита и с прерязано гърло в къщата, в която живее. При огледа бе установено, че преди да бъде убита Андреа е била изнасилена. Разследването бързо установи, че момичето било нападнато от живеещият в същата махала 17-годишен тогава Аксел Олеков.

 

 

 


1-1


2020-10-07 10:18:26