Дарина Цветкова с прозаична премиера в Зверино

Дарина Цветкова с прозаична премиера в Зверино

Тринадесетата си поред, но първа прозаична книга, представи в Зверино Дарина Цветкова. “От прощъпалника до бастуна” съдържа 15 разказа и новели, като 7 от тях са наградени в различни национални литературни конкурси. Авторката сподели, че първите разкази се базират на нейните детски премеждия и преживелици и повечето се базират на действителни случаи.

Книгата е продукт на десетгодишен труд, защото прозата изисква усилие, а не се ражда така леко като поезията от Бога. Водещ на събитието бе учителят и коректор на книгата Наталия Иванова, която подчерта, че всички с интерес разгръщат творбите на Дарина Цветкова, която е дала много на читалището като самодеец, ръководител на литературния клуб “Факел” и за издаването на алманаха на зверинските творци. “За мен ти си магьосница, изключително силна жена, борбена, която знае да постига целите си”, подчерта водещата. Хубави думи и много цветя получи поетесата от своите съселяни, а часовник, който да отброява дните до новата й книга получи тя от ръководството на читалище “Факел”.

Всички присъстващи получиха книга от автора. Тя е дело на врачанското книгоиздателство “Медиа груп” и е получила субсидия от програмата за подкрепа на книги на община Мездра, на които авторката благодари.

 

Снимки: Борис Кръстев


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


2020-10-05 20:13:51