Братът на убитата Андреа от Галиче фризира Божинов

Братът на убитата Андреа от Галиче фризира Божинов

Футболистът Валери Божинов се фризира при брата на убитата красавица Андреа от Галиче, показват снимки в социалната мрежа. На тях се вижда, че нападателят на "Левски" е доволен от прическата си и оформянето на брадата, създадени от ръцете на коафьора Румен. Футболистът се усмихва срещу огледалото след края на разкрасителните процедури, които си прави във Враца, където играе от две години.

Братът на погубената по зверски начин абитуриентка на 11 януари 2020 г. отскоро се е върнал към занаята си, научи "България Днес". Румен и Андреа мечтаели да отворят свой салон за красота, но жестокото убийство на момичето слага край на плановете им за общ бизнес. След смъртта на Андреа нейният брат изпада в дълбока депресия от загубата на любимата си сестра и няма желание да се занимава с каквото и да било. Минават месеци, докато младият мъж успее да се вдигне на крака и да се захване отново с фризьорството, което практикува в най-известния врачански салон за красота.

"Много съм доволен, че синът ми отново прави това, което може", написа в социалната мрежа Асен, бащата на Андреа и Румен.

Според коментари на клиенти на салона младият коафьор бил изключително талантлив. Негов специалитет е рисуването с машинка на различни изображения върху главите на клиентите, което минава за топдейност в занаята. Така в известен смисъл баткото е сбъднал мечтата на погубената си от ръката на непълнолетния убиец Аксел сестра.

17-годишният циганин преби, изнасили и удуши красивото момиче в дома й в Галиче на 11 януари, а със задигнатите от жертвата пари си купил маратонки и тонколона. На 7 октомври ще се гледа делото. Максималното наказание, което непълнолетният убиец може да получи, е 12 години затвор. Делото срещу Аксел Олеков в Окръжния съд във Враца ще се гледа по същество на 7 октомври. През август мина първото разпоредително заседание по случая, на което магистратите отказаха да гледат казуса по съкратената процедура. Причината за това бе поправка в Наказателно-процесуалния кодекс, която изключва бърз процес при умишлени убийства.

Час преди да започне заседанието, близки, роднини и приятели на Андреа се събраха на мълчалив протест пред съда. Искането им бе Аксел да получи справедлива присъда, която за тях е само доживотен затвор. Максималното наказание, което може да бъде наложено на Олеков, е 12 години лишаване от свобода, тъй като към момента на извършване на престъплението той е бил непълнолетен.

 


1


2020-10-05 14:11:52