Панорама на спорта ще се проведе във Враца

Панорама на спорта ще се проведе във Враца

За първи път във Враца ще се проведе Панорама на спорта. Тя ще състои на 26 септември от 10 часа на центарлния площад „Христо Ботев”. Събитието се организира от местната администрация и целта на проявата е спортните клубове от Враца да представят дейността си, да популяризират своята дисциплина, като по този начин повече жители на града ще имат възможност да изберат подходящ за тях, и своите деца спорт.

Участие в първата Панорама на спорта ще вземат 13 клуба. В рамките на спортното изложение ще се проведат атрактивни демонстрации на всяка от представените дисциплини. Жителите и гостите на града ще могат да видят изпълнения на: СК „Ритъм“ - художествена и естетическа гимнастика, ПФК „Ботев Враца“, СК „Враца Велообщество“ - колоездене, СК „Бобата“ – тенис на маса, Туристическо дружество „Враца“ - делтапланеризъм, СТМК „Враца“ -автомоделни спортове, Баскетболен клуб „Ботев 2012”, Волейболен клуб „Ботев”, Клуб по спортни танци „Харизма тийм” към Военен клуб-Враца, Клуб по борба „Ботев 93”, СК „Победа” - кик бокс, СК по шахмат „Враца”.

Събитието е част от Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда за 6-та поредна година. Инициативата е на Европейската комисия, целяща да насърчи физическата активност. Всяка година #BeActive се провежда между 23 и 30 септември, а организатор за България е Министерството на младежта и спорта.
2020-09-24 10:48:32