Европейски ден без автомобили в Мездра

Европейския ден без автомобили в Мездра

Община Мездра ще се присъедини към Европейската седмица на мобилността и ще се включи в кампанията „Нестле за Живей активно!“


За 19-а поредна година на 22 септември 2020 г. (вторник) в гр. Мездра ще бъде отбелязан Европейският ден без автомобили. Спортният празник се организира от Община Мездра от 2002 г. насам в рамките на ежегодната кампания Европейска седмица на мобилността - 16-22 септември, която ще се проведе в повече от 2 700 градове от над 50 държави с подкрепата на Европейската комисия и на Генерална дирекция “Мобилност и транспорт”. Темата на European Mobility Week 2020 е „Чиста мобилност за всички“, а мотото й - „Избери как да се придвижиш“. Целта е да насърчат гражданите да изберат по-екологосъобразни начини за придвижване в ежедневието си.

По традиция Европейският ден без автомобили в Мездра ще започне с велопоход до село Долна Кремена и обратно и ще продължи със състезание за майсторско управление на велосипеди за ученици от І до VІІ клас на градския площад „България“. Стартът на велопохода ще бъде даден в 9:30 часа, а колоездачното състезание е от 11:30 часа. Всички участници в двете прояви ще се включат в томбола с три големи награди - професионален велосипед BMX, скейтборд и тротинетка.

Другата приятна изненада в тазгодишното издание на European Car Free Day e демонстрация на екстремни безмоторни спортове с участието на най-добрия хиксър в България Христо Илиев и 1UP BMX , която е от 11:00 часа отново на площад „България“.

Активностите в Европейския ден без автомобили - 22 септември са част от националната инициатива „Нестле за Живей Активно!“, която цели да промотира активния начин на живот и балансираното хранене.

ОЧАКВАМЕ ВИ!


1
2
3
4


2020-09-16 18:03:54