Елитна гимназия раздаде призове

Елитна гимназия раздаде призове

„Различна, вълнуваща и изпълнена с предизвикателства учебна година“ – така определи в приветствието си директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ г-жа Татяна Василева, новата учебна 20/21 година. Тя поздрави с „Добре дошли“ петокласниците и осмокласниците, които се бяха събрали в двора на училището, при спазването на всички противоепидемични мерки. Останалите възпитаници на гимназията бяха поздравени по случай 15 септември с предварително подготвен от ученици кратък филм, публикуван на сайта и във фейсбук.

В приветствието си Татяна Василева подчерта постигнатите успехи на учениците от ППМГ, които са доказателство за това, че те са се справили отлично, въпреки социалната изолация и обучението в електронна среда от разстояние през изминалата учебна година. На НВО по математика и български език гимназията е на 29 място в страната, а на ДЗИ по български език – на 89 място в страната, което я нарежда сред първите 100 най-добри училища в България. 

Официални гости на откриването на новата учебна година бяха Владимир Христов - председател на Общински-съвет Враца, Галина Дамянова – ст.експерт по математика в РУО – Враца, Ани Георгиева – ст. експерт по природни науки в РУО – Враца, членове на Училищното настоятелство и Обществения съвет при ППМГ.

През новата учебна година в гимназията ще се обучават близо 827 ученици, разпределени в 32 паралелки. За първи път се въвежда дуална форма на обучение в професионална паралелка със специалност „Приложен програмист“.

По традиция на специална церемония бяха наградени учители за цялостна дейност и ученици постигнали високи резултати през изминалата учебна година. Те получиха плакети и грамоти за постиженията си в различните научни области и значим принос в утвърждаването авторитета на гимназията.

Призът „Ученик на годината“ получиха  Цветослав Николов и Георги Игнатов.

На първия учебен ден бяха връчени отличия „Ученик на годината“ в отделните предметни области:

Български език и литература – Вероника Цветелинова Григорова;

Чужди езици – Цветислава Петьова Димитрова;

Математика – Зорница Христова Христова;

Математическа лингвистика - Таня Цветославова Петкова

Астрономия - Ема Петрова Дилова;

Физика - Вяра Александрова Тодорова;

История и цивилизация - Елица Ивова Крумова

География и икономика - Стивън Василев Василев

Биология и здравно образование - Калина Ивайлова Лалкова

Информационни технологии - Деница Марианова Йорданова

Изобразително изкуство - Никол Христова Николаева

Грамоти получиха и учителите, които пряко са били ангажирани с подготовката на талантливите ученици, класирани на призови места на национални състезания.

Двама вече бивши учители получиха плакет за цялостен принос за развитието на ППМГ. Това са г-жа Ваня Иванова и г-жа Евелина  Иванова.

Близо 120 ученици от гимназията, класирани на областин кръгове на олимпиади през изминалата учебна година ще получат грамоти, които ще им бъдат връчени в часовете на класа.

 


1
2


2020-09-15 15:40:16