Над 100 първокласници прекрачиха школския праг в Мездра

Над 100 първокласници прекрачиха школския праг в Мездра

1 485 ученици, разпределени в 84 паралелки от I до XII клас, ще се обучават и възпитават през новата учебна 2020/2021 година в 7-те училища на територията на община Мездра. Първокласниците са 111, което е с около 30-на по-малко в сравнение с миналата есен.  Общият брой на осмокласниците също е 111.

Учебната 2020/2021 г. в едно от двете основни училища в гр. Мездра - ОУ „Христо Ботев“, беше открита с празнична литературно-музикална програма, изнесена от възпитаници на училището и с водосвет за здраве и за успешна учебна година, отслужен от отец Георги Няголов.

Съгласно указанията от Министерство на здравеопазването и от Министерство на образованието и науката във връзка със спазване на противоепидемичните мерки, въведени в страната, на тържеството присъстваха само първокласниците и петокласниците, а останалите ученици влязоха направо в класните стаи.

По случай откриването на новата учебна година приветствия към учениците, учителите и родителите отправиха директорът на училището Иван Иванчев, кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Училищното настоятелство Васил Христов, а от името на родителите - Владислава Мишева, която е майка на двама първолаци, близнаците Никола и Теодора.

 „Това, че днес сте разделени, скъпи ученици, не означава, че няма да станете близки. Това, че ще се наложи да носите маски - знайте, че зад всяка маска се крие ваш приятел за цял живот. Слушайте вашите преподаватели, защото - освен да ви обучават - през тази учебна година те трябва да направят още едно важно нещо: да ви опазят здрави. Аз съм сигурен, че вие ще направите всичко да им помогнете в тези две важни неща. Бъдете като попивателна хартия, бъдете живи и здрави! Честит празник!“, заяви Иван Аспарухов.  

По традиция първият школски звънец призова в класните стаи най-напред първокласниците, водени от своите класни ръководители Валентина Исаева и Клавдия Добрева.


1
2


2020-09-15 15:27:54