Врачанските ММА бойци отново с призови места

Врачанските ММА бойци отново с призови места

На провелото се на 11 и 12 септември в ямболската зала Диана  републиканско първенство по ММА двама състезатели на врачанският „Боен клуб Сила„ станаха шампиони. На състезанието организирано от Българска федерация по ММА взеха участие 19 клуба от страната със над 150 бойци.

Врачанският боен клуб изведе двама свои бойци, които излязоха в октагона отлично  подготвени. Николай Петров в категория до 57 кг. при кадетите срещна конкуренция от петима претендента за златото. След като успя безапелационно  да надвие четирима от опонентите си се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката. Златният медал  затвърди  мястото му в националният отбор по ММА на България.

Цветомир Тодоров в категория до 66 кг. при мъжете имаше доста силни опоненти, които бяха седем на брой. На осмина финала в първата си среща се изправи срещу доста корав боец от Аргус -Казанлък който успя да откаже с ключ на крака. В четвърт финалната среща се изправи срещу състезател на Риал Пейн- София, който е шампион по борба, но още в първият рунд Цветомир го отказа с TKO. На финала се изправи срещу шампиона в категорията с който направиха зрелищна среща и залата бе доста шумна от  овации. Финалът на Цветомир беше доста оспорван поради което двама от съдиите дадоха равен резултат и се наложи да изиграят и четвърти рунд, в който Цветомир успя да събере сили и да се наложи над Здравко Димитров от ММА Шумен. Така Цветомир Тодоров стана номер едно при мъжете до 66кг.

По време на награждаването Цветомир Тодоров бе отличен с най – техничен състезател в първенството и бе награден от президента на Българска федерация по ММА Станислав Недков.

Двамата състезателя  на „Боен клуб Сила“ си осигуриха места в Националният отбор по ММА на България в съответните девизий.

Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов  са изключително доволни от двамата състезатели.
2020-09-15 09:39:38