„Обичам БГ музика” ще звучи във Враца

„Обичам БГ музика” ще звучи във Враца

Симфониета-Враца ще зарадва почитателите си на 18-ти септември от 19.00 ч. с атрактивния концерт „Обичам БГ музика“ в градската концертна зала. В летните месеци, оркестърът осъществи поредица от успешни концерти на открито във Враца и страната, с които привлече много нови почитатели в редица български градове.

Концертът на 18 септември „Обичам БГ музика“ е с участието на млади български музиканти – солисти и композитори, които активно гастролират на концертния подиум и са желани гости на много български и чужди оркестри, и фестивали.

Ще имаме възможност да се насладим на изкуството на носителите на приза "Музикант на годината 2017" в раздел “Ансамбли” - Надежда Цанова (пиано) и Петър Македонски (тромпет), фаготистът Христо Захариев и Симфониета-Враца под диригентската палка на Христо Павлов.

Музиката, която е в включена в програмата на концерта е част от новия жанр “Crossover” (преминаване на границите и стиловете в музиката), което я прави изключително атрактивна. Ще чуем произведения на: Венцислав Мицов, Константин Илиевски, Николай Димитров, Румен Бояджиев-син, Стоян Бабеков, Христо Павлов.

Билетите за концерта „Обичам БГ музика“ на 18-ти септември са в продажба на касата в градския билетен център (гъбката до х-л „Хемус“), тел: 0896718303, 0899827060. Местата са ограничени, съгласно противоепидемичните мерки и разпоредбите за отстояние, и вход.
2020-09-14 11:08:04