Снежана Петрова нареди изложба в Мездра

Снежана Петрова нареди изложба в Мездра

По покана на Градската художествена галерия уредникът на Арт център "Калето" Снежана Петрова подреди самостоятелна изложба живопис в Община Мездра. Културната проява е от празничната програма за отбелязване на 70-годишнината от обявяването на Мездра за град. Събитието уважиха кметът на общината Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, служители в Общинската администрация, близки и приятели на авторката.

Експозицията включва 14 живописни платна, нарисувани през последното десетилетие, които събуждат ярки асоциации и болезнен копнеж по неуловимото - „Огнени жита“, „Ново измерение“, „Дърво на живота“, „Сила“, „Символ ВЯРА и НАДЕЖДА“, „Галактика“, „Море и слънце“, „Храм на живота“, „Дъжд и светкавици“, „Звездни сияния“, „Духовна светлина“ и „Колебание“.

"Картините на Снежана очароват и оставят траен спомен в паметта ни. А истинските ценители отнасят със себе си късче въображение, греещо с огъня на магическите цветове, вложени в творбите", каза при откриването на изложбата Светла Дамяновска, главен експерт “Културно наследство и религиозни дейности” в Община Мездра.

Изложбата на Снежана Петрова може да бъде разгледана до края на месец септември в сградата на Община Мездра, а постоянната й експозиция е подредена в Арт центъра на Археологически комплекс "Калето".

 

 
2020-09-11 10:25:53