Росен Добрев: Отменихме съборите, здравето на хората е преди всичко!

Росен Добрев: Отменихме съборите, здравето на хората е преди всичко!

Кметът на община Оряхово Росен Добрев излезе с коментар по повод многобройните коментари и запитвания на хората, защо няма да се честват съборите на селата им.

 „Взех трудното решение да отменим всички традиционни събори на територията на цялата община! Причината за това е една и тя е в цял свят. Пандемията не е отминала и лекарство срещу вируса още няма!

Нямам право да излагам на риск всички, най-вече възрастни хора, които са основните участници и зрители на тези предстоящи събития. Отделно от това навлизаме в есенен сезон, когато освен COVID-19 има и традиционен сезонен грип като добавка в обстановката.

Панаирните дни в гр. Оряхово бяха организирани два месеца по-рано, когато обстановката беше относително по-обнадеждаваща, а и времето на провеждане през месец август е относително по-безопасно от октомври например, когато започнат мъглите и влажното време! Целият свят затяга мерките от няколко седмици насам. Ситуацията се променя с дни!

Не искам да се чудя какво да правя, ако утре ми кажат, че има група от заразени възрастни, които са най-уязвими!

Здравето на хората е преди всичко!

Вкъщи никой на никого не пречи да стоплите сърцата си в приятна семейна обстановка с близки, роднини и приятели! Бъдете здрави и се надявам догодина да празнуваме двойно!“, отправи посланието си към хората кметът Росен Добрев.
2020-09-03 11:28:55